Skip to content
Johdon suorahaku

Executive Search - Johdon suorahaku

Executive Search

Executive search eli johdon suorahaku on rekrytointimenetelmä, jota hyödynnetään c-tason positioiden tai yrityksen ylimmän johdon hauissa. Perinteisestä suorahausta poiketen johdon suorahaku voi sisältää useampia valinnaisia vaiheita, kuten esim. long list, ennakkotehtäviä ja/tai psykologisia arviointeja. Johdon suorahaku on aina asiakkaan ja tarpeen mukaan räätälöity prosessi.

Johdon suorahaku on tehokas ja kohdennettu rekrytointimenetelmä, jonka avulla organisaatiot löytävät ja houkuttelevat huipputason johtajia. Tässä prosessissa yhdistyvät asiantuntemus, toimialaosaaminen, laajat verkostot ja huolellinen ehdokkaiden arviointi, jotta jokainen asiakkaamme löytää itselleen parhaiten sopivan johtajan. Olemme oikea kumppani vaativissa suorahauissa, liiketoiminnan ja henkilöstön kehittämisessä sekä muutostilanteiden läpiviennissä.

Johdon suorahakua vuosien kokemuksella

Johdon suorahaku, tunnetaan myös nimellä executive search, on erikoistunut rekrytointipalvelu, joka keskittyy ylimmän johdon ja avainhenkilöiden rekrytointiin. Tavoitteena on löytää johtajia, joilla on juuri oikeanlaista kokemusta, osaamista ja strategista näkemystä vastaamaan organisaation tarpeisiin ja tavoitteisiin.

Oikea johtaja voi olla ratkaiseva tekijä yrityksen menestyksessä, ja suorahakuprosessi varmistaa, että löydätte parhaan mahdollisen osaajan juuri teidän tarpeisiinne.

Anna meidän auttaa teitä löytämään seuraava johtajanne – yhdessä rakennamme menestystarinan.

Miten johdon suorahaku toimii?

  • Tarvekartoitus: Ymmärrämme yrityksesi tarpeet ja määrittelemme yhdessä avainkriteerit, joita tulevalta johtajalta odotetaan. Tämä vaihe sisältää myös organisaatiokulttuurin ja strategian sisäistämisen, jotta voimme löytää teille avainhenkilön tulevaisuuden menestymistä varten.
  • Ehdokkaiden tunnistaminen: Hyödynnämme laajaa verkostoamme, alan tietokantoja ja suoria kontaktejamme löytääksemme potentiaaliset ehdokkaat. Suorahaku ei rajoitu pelkästään aktiivisiin työnhakijoihin, vaan kohdistuu myös niihin, jotka eivät aktiivisesti etsi uutta työtä.
  • Esikarsinta ja arviointi: Suoritamme perusteellisen esikarsinnan ja arvioinnin, joka pohjautuu yhdessä määriteltyyn ehdokasprofiiliin. Varmistamme asiakasyrityksen työnantajamaineen ja houkuttelutekijöiden kirkastumisen soveltuville ehdokkaille jatkokeskusteluiden varmistamiseksi.
  • Haastattelu: Parhaiten sopivat ehdokkaat haastatellaan. Tähän vaiheeseen sisältyy haastattelut, ja tarvittaessa psykologiset arvioinnit. Arvioimme ehdokkaiden ammatillisen osaamisen lisäksi myös heidän persoonallisuuttaan ja motivaatiotaan.
  • Esittely ja päätöksenteko: Esittelemme yritykselle vain parhaimmat kandidaatit, jotka täyttävät ennalta määritellyt kriteerit. Tuemme asiakasta päätöksenteossa ja neuvotteluissa, varmistaen että valittu ehdokas sitoutuu yritykseen pitkällä aikavälillä.
  • Onboarding ja seuranta: Autamme uutta johtajaa sopeutumaan organisaatioon ja varmistamme, että alkuvaihe sujuu mahdollisimman sujuvasti. Seuraamme uuden johtajan edistymistä ja tarjoamme tukea tarvittaessa.

Henkilöarvioinnit – osana suorahakuprosessia

 

Osana suorahakuprosessia teemme optiona henkilöarvioinnit loppuehdokkaille. Suosittelemme soveltuvuusarvioita rekrytoinnin riskien minimoimiseksi ja johtamisen tueksi. Käytämme yhteistyökumppanimme Aon:in arviointimenetelmiä keskijohdon ja asiantuntijoiden arvioinnissa. Aon:in arviointiratkaisut antavat organisaatioille ja työntekijöille keinon tehdä parempia päätöksiä työntekijöistä monipuolisten kovien ja pehmeiden taitojen arviointien avulla. Aon:in lahjakkuusarvioinnit ovat luotettavia, tehokkaita ja tutkimukseen pohjaavia psykometrisia arviointeja.

 

Meidän oma SAM Headhunting:in sisäinen arviointikumppanimme tekee myös laajempia johdon arviointeja. Nämä sisältävät monipuoliset menetelmät kapasiteetti- ja persoonallisuustesteistä, syvähaastattelusta ja business caseista, jotka voidaan valita yritykseen ja tehtäviin sopiviksi. Kyseiset psykometriset arvioinnit perustuvat Big 5 -teoriaan ja ovat luotettavia ja monien kansainvälisten organisaatioiden käyttämiä. Monipuoliset menetelmät antavat paljon lisätietoa ehdokkaasta rekrytointipäätösten tueksi. Henkilöarvioinnissa sekä tilaaja, suorahakukonsultti että ehdokas saavat arvokasta lisäymmärrystä arvioitavan profiilista. Palautekeskustelut ehdokkaalle ja tilaajalle tehdään ammattitaidolla ihmisläheisesti vahvuuksia korostaen ja ihmisten erilaisuutta kunnioittaen, aina kuitenkin tehtävän vaatimuksia noudattaen.

 

Henkilöarviointeja voidaan tehdä myös yksittäisille henkilöille yritysten sisäisiä urapolkuja tai talent -ohjelmia varten sekä kokonaisille ryhmille arvioimaan ryhmän yhteistä profiilia, suorituskykyä tai vahvuuksia.

Muodostamme sinulle parhaan tiimin

Konsulttimme ovat liike-elämän kokeneita johtajia eri toimialoilta. Varmistamme onnistumisen tiimillä, joka tuntee asiakkaan toimialan ja haettavan roolin. Huolehdimme oikean hakuprofiilin varmistamisesta aina ehdokkaiden loppuhaastatteluiden tukemiseen. Löydämme sinulle 4-6 viikon sisällä soveltuvimman ehdokkaan, joka ei pelkästään osaa, vaan on myös motivoitunut aloittamaan tehtävässään ja sopii organisaatiokulttuuriinne.

Ota yhteyttä

”Olemme tehneet nyt projekteja SAM:in kanssa ja haluamme jatkaa yhteistyötä ilman muuta. Projektit ovat olleet laadukkaita ja hyvin johdettuja, jonka seurauksena olemme saaneet hyvät rekrytoinnit aikaiseksi. Aikaisemmista toimeksiannoista SAM erosi nopeudellaan sekä hyvällä yhteydenpidolla. Olemme kokonaisuudessaan erittäin tyytyväisiä. SAM on tullut hienosti haastamaan headhunting-kenttää. Olen ollut erittäin positiivisesti yllättynyt, miten tiiviisti ja silti laadukkaasti headhunting- ja rekrytointiprosessia voi hoitaa – olemme saaneet erittäin sopivat kandit palkattua SAM:n tarjoaman 6 viikon prosessin jälkeen. En uskonut, että tämä on mahdollista, mutta kyllä se oli!”

Teija Lehtola

Teija Lehtola

Vice President Human Resources

Digita Oy