Skip to content
Johdon suorahaku

Headhunting

Johdon headhunting

Headhunting, eli johdon suorahaku, on erikoistunut rekrytointipalvelu, joka auttaa organisaatioita löytämään ja houkuttelemaan parhaita mahdollisia johtajia ja avainhenkilöitä. Tämä prosessi yhdistää syvällisen asiantuntemuksen, laajat ammatilliset verkostot ja perusteellisen kandidaattien arvioinnin, jotta yritykset voivat varmistaa saavansa itselleen parhaiten sopivan osaajan. Headhunting on erityisen tärkeää, kun tavoitellaan huipputason johtajia, joiden strateginen näkemys ja osaaminen voivat olla ratkaisevia tekijöitä yrityksen menestyksessä.

Headhunting ei keskity vain aktiivisiin työnhakijoihin, vaan myös niihin ammattilaisiin, jotka eivät välttämättä ole aktiivisesti etsimässä uutta työpaikkaa mutta joilla on potentiaalia tuoda merkittävää arvoa organisaatiolle. Tämä kattava ja kohdennettu lähestymistapa varmistaa, että yritykset saavat juuri oikeat henkilöt johtotehtäviin, mikä tukee organisaation strategisia tavoitteita ja pitkän aikavälin menestystä. Headhunting-prosessi on suunniteltu löytämään ne yksilöt, jotka eivät pelkästään täytä tehtävän vaatimuksia, vaan myös täydentävät ja vahvistavat yrityksen kulttuuria.

Miksi headhunting on tärkeää?

Johdon suorahaku, eli headhunting, on investointi, joka voi tuoda merkittäviä etuja yritykselle. Oikean johtajan valinta voi olla ratkaiseva tekijä yrityksen menestyksessä. Headhunting-prosessi varmistaa, että yrityksesi saa parhaan mahdollisen osaajan, joka tukee organisaation tavoitteita ja arvoja. Jättämällä rekrytoinnin ammattilaisten hoidettavaksi voit keskittyä ydinliiketoimintaasi, luottaen siihen, että yrityksesi johto on vahvissa käsissä.

Valitse SAM Headhunting, kun haluat varmistaa, että organisaatiosi johdossa on parhaat mahdolliset johtajat. Rakennetaan yhdessä yrityksesi menestystarina.

Headhunting-prosessin vaiheet

Headhunting-prosessi alkaa yrityksen tarpeiden ymmärtämisellä. Yhdessä määrittelemme, millaista osaamista ja kokemusta tulevalta johtajalta odotetaan. Tämä vaihe sisältää myös yrityksen kulttuurin ja strategisten tavoitteiden analyysin, jotta löydetty henkilö sopii organisaatioon kokonaisvaltaisesti.

Seuraavaksi hyödynnämme laajoja verkostojamme ja alan tietokantoja tunnistaaksemme potentiaaliset kandidaatit. Headhunting ei rajoitu pelkästään aktiivisiin työnhakijoihin, vaan kohdistuu myös niihin ammattilaisiin, jotka eivät välttämättä ole aktiivisesti etsimässä uutta työpaikkaa. Tällä tavoin varmistamme, että löydämme juuri oikean henkilön tehtävään.

Esikarsinta ja arviointi ovat kriittisiä vaiheita headhunting-prosessissa. Suoritamme syvähaastattelut, taustatarkastukset ja tarvittaessa psykologiset arvioinnit varmistaaksemme, että kandidaatti täyttää kaikki asetetut kriteerit. Arvioimme ammatillisen osaamisen lisäksi myös kandidaatin persoonallisuutta ja motivaatiota.

Kun olemme tunnistaneet ja arvioineet parhaat kandidaatit, esittelemme heidät yritykselle. Tässä vaiheessa tuemme asiakasta päätöksenteossa ja neuvotteluissa, varmistaen, että valittu ehdokas sitoutuu yritykseen pitkällä aikavälillä. On tärkeää, että uusi johtaja sopeutuu organisaatioon sujuvasti ja alkaa tuottaa arvoa mahdollisimman nopeasti.

Headhunting-prosessi ei pääty siihen, että oikea henkilö on löydetty ja palkattu. Autamme myös uuden johtajan sopeutumisessa organisaatioon. Varmistamme, että alkuvaihe sujuu mahdollisimman hyvin, ja seuraamme uuden johtajan edistymistä, tarjoten tukea ja ohjausta tarpeen mukaan.

Henkilöarvioinnit – osana suorahakuprosessia

Osana suorahakuprosessia teemme optiona henkilöarvioinnit loppuehdokkaille. Suosittelemme soveltuvuusarvioita rekrytoinnin riskien minimoimiseksi ja johtamisen tueksi. Käytämme yhteistyökumppanimme Aon:in arviointimenetelmiä keskijohdon ja asiantuntijoiden arvioinnissa. Aon:in arviointiratkaisut antavat organisaatioille ja työntekijöille keinon tehdä parempia päätöksiä työntekijöistä monipuolisten kovien ja pehmeiden taitojen arviointien avulla. Aon:in lahjakkuusarvioinnit ovat luotettavia, tehokkaita ja tutkimukseen pohjaavia psykometrisia arviointeja.

 

Meidän oma SAM Headhunting:in sisäinen arviointikumppanimme tekee myös laajempia johdon arviointeja. Nämä sisältävät monipuoliset menetelmät kapasiteetti- ja persoonallisuustesteistä, syvähaastattelusta ja business caseista, jotka voidaan valita yritykseen ja tehtäviin sopiviksi. Kyseiset psykometriset arvioinnit perustuvat Big 5 -teoriaan ja ovat luotettavia ja monien kansainvälisten organisaatioiden käyttämiä. Monipuoliset menetelmät antavat paljon lisätietoa ehdokkaasta rekrytointipäätösten tueksi. Henkilöarvioinnissa sekä tilaaja, suorahakukonsultti että ehdokas saavat arvokasta lisäymmärrystä arvioitavan profiilista. Palautekeskustelut ehdokkaalle ja tilaajalle tehdään ammattitaidolla ihmisläheisesti vahvuuksia korostaen ja ihmisten erilaisuutta kunnioittaen, aina kuitenkin tehtävän vaatimuksia noudattaen.

 

Henkilöarviointeja voidaan tehdä myös yksittäisille henkilöille yritysten sisäisiä urapolkuja tai talent -ohjelmia varten sekä kokonaisille ryhmille arvioimaan ryhmän yhteistä profiilia, suorituskykyä tai vahvuuksia.

Yhdessä ja yhteistyössä

Miten me muodostamme sinulle parhaan tiimin

Ota yhteyttä

”Olemme tehneet nyt projekteja SAM:in kanssa ja haluamme jatkaa yhteistyötä ilman muuta. Projektit ovat olleet laadukkaita ja hyvin johdettuja, jonka seurauksena olemme saaneet hyvät rekrytoinnit aikaiseksi. Aikaisemmista toimeksiannoista SAM erosi nopeudellaan sekä hyvällä yhteydenpidolla. Olemme kokonaisuudessaan erittäin tyytyväisiä. SAM on tullut hienosti haastamaan headhunting-kenttää. Olen ollut erittäin positiivisesti yllättynyt, miten tiiviisti ja silti laadukkaasti headhunting- ja rekrytointiprosessia voi hoitaa – olemme saaneet erittäin sopivat kandit palkattua SAM:n tarjoaman 6 viikon prosessin jälkeen. En uskonut, että tämä on mahdollista, mutta kyllä se oli!”

Teija Lehtola

Teija Lehtola

Vice President Human Resources

Digita Oy